Dwight Gayle egy trükköt szerzett, ahogy Newcastle United stílusosan visszahúzódott a bajnokság tetejére, és félretette a Birmingham City 4-0 játékait a St James Parkban.

Rafael Benítez oldala soha nem nézett vissza a félidős szünet után, két golyós párnával, melyet Gayle dupla előlapja követett a Gallowgate előtt. A bajnokság vezető gólja 16-ra vette a hangját, és 12 perccel kitölti a magas színvonalát, hogy befejezze a Newcastle legutóbbi háromjátékos győzelmét.Addigra Yoan Gouffran már egy másodperccel a szünet után tette hozzá, hogy online fogadóirodák biztosítsa, hogy csapata ismét egy pontot távolítson el a Brighton-tól. Cardiff Sol Bamba összeomlik a Neil Warnock menedzserrel, miután piros lapot olvasson tovább.

Birmingham küzdött a Newcastle-szel együtt, aki Jonjo Shelvey-t és Paul Dummett-et a Nottingham Forest nyolc nappal korábban megszerezte, miután megkapták a piros lapokat.

A döntés ellenére Newcastle játékosai azt akarták, hogy egy show-t mutassanak elvesztették a City Ground-t, mert kilenc férfival kénytelenek voltak játszani a játékot, így lehetővé tette, hogy Brighton péntek este legyőzze Leeds-et.

A kiállítás pontosan az volt, amit Newcastle tett az első felében, és az egyetlen meglepetés volt, hogy Birmingham, aki most elvesztette az öt egymást követő liga-játékot a Tyneside-nél először, nem fogadta el több mint két.

Gayle már megtagadta a kapus Tomasz Kuszczak és Isaac Hayden wa A hüvelyk távolságra a felső saroktól, mielőtt az első érkezett a 18. percbe.

Newcastle vezető lövészje előtt szabadon maradt a jelölőjétől, hogy meggyengítse az alsó sarokban lévő rendes fejlécet, hogy megnyissa a pontozást. Mohamed Diame tökéletes központjának végére került.

Hat perc múlva Gayle hozzáadott egy másodpercet.Miután egy kedves mozogni kezdett a jobb oldalon, és több játékos is részt vett, Hayden belépett a területre és középre állt.Szerencsés hajlítás után Gayle a hat yardos dobozban irányított, mielőtt belépett a kapus alsó unibet sportfogadás online sarkába, és túl a kapusra.

A szünet előtt Gouffran, Matt Ritchie és Diame közel kerültek, míg Birmingham megpróbált Karl Darlow hálója felé fordul az ellenkező végén.

És nem tartott sokáig, hogy Newcastle az újrakezdés után hozzáadja a harmadikat.,; Valójában 70 másodperc.

mivel a Shelvey szabadrúgása rosszul foglalkozott, és Gouffran már 12 yardról váltotta át a játékot, és ténylegesen lefektette a játékot.

Gayle belépett a hüvelykujjába, amikor megragadta a kalapját, amikor Kuszczak megfordította az erőfeszítéseit, miután egy előkelő először haladt el a lenyűgöző Diame-ről.

Birmingham, aki az ötödik napot kezdte, erőfeszítéseket tett 20 perc múlva, amikor a helyettes Lukas Jutkiewicz a hátsó poszton vezetett, ami ironikus élvezetet keltett az utazó rajongóktól.

Amikor Newcastle úgy tűnt, hogy boldogan lelassította a dolgokat a záró szakaszokban, Mielőtt Gayle megfordult volna, hogy a 78. percben forduljon Shelvey átadásához, hogy átfogó nyereményt nyerjen.