Hull FC producirao je napadnu majstorsku klasu kako bi postavio zanimljivu četvrtfinale Challenge Cupa s Catalans Dragons nakon što je nanio prvi poraz kuće u šalici na St. Helensu više od dva desetljeća.

poraz protiv Wigana 1995., u danima prije Super League-a i ljetnog ragbija, uklonio je svete sa šešira na vlastitom terenu, ali ovdje – pod Bet365 Hrvatska vodstvom izvanrednog trija Marc Sneyda, Dannyja Houghtona i Scott Taylor – previše za St Helensovu stranu koja je bila druga po redu u gotovo svim aspektima natjecanja. Posljednji put kada su se ove dvije ekipe susrele u čašici bio je konačni završetak 2008, kada treneri za ovaj susret, Lee Radford i Keiron Cunningham, vodili su Hull i St Helens.Svetci su osvojili tu prigodu, ali od samog početka, ponavljanje nikada nije bilo na karticama. Mark Prcicin rani pokušaj navijestio je obećavajuće poslijepodne za domaćine, ali, kada su Hull ponovno pogodili, bili su blizu dovoljno nezaustavljivo u prigodama. Pokušava od Houghtona, Taylora i kapetana Hulla, Garetha Ellisa, staviti posjetitelje 18-6 u potpunu kontrolu, a Jamie Shaul – igrač koji zasigurno privlači oko trenera Engleske Wayne Bennett – nanio je još bijede na Bet365 domaća strana samo prije stanke.

Snježna prtljažnica bila je presudna tijekom cijelog poslijepodneva, dok je polovica od 15 bodova iznosila samo polovicu svog cjelokupnog doprinosa.Luke Walsh pokušao je upravo nakon poluvremena dao domaćinima blijedi nadu, ali Hull ponovno odstupiti nakon toga, s pokušajem za Curtis Naughton, Kirk Yeaman, drugi za Taylor i nevjerojatno završiti iz krila, Fetuli Talanoa, zapečati Hull prolaz u posljednjih osam sati s lakoćom.

Hullova četvrt-konačna kravata protiv Dragons će se igrati sljedećeg mjeseca, s čelnicima Super lige Warrington hosting Widnes, Castleford putujući u Wigan i sve-Zapad Yorkshire afera između Huddersfield i Wakefield je još tri veze. Šteta Dragonsima, iako na toj Bet 365 osnovi nitko ne bi želio crtati Radfordov tim.